Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

NH Parco degli Aragonesi


Descriere

Hotel NH Catania Parco Degli Aragonesi - catania - Sicilia

Hotelul NH Catania Degli Aragonesi 4* este situat pe malul marii, langa plaja cu nisip, in zona cunoscuta sub numele de La Playa, la doar 500 m de magazine si foarte usor accesibil atat din centrul orasului Catania cat si din aeroport. Taormina este la doar 30 de minute de mers cu masina iar Siracuza la doar 50 de minute.

Prezentarea oficiala a hotelului: https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-catania-parco-degli-aragonesi

Localizare: Hotelul se afla la 3 km de centrul istoric al Cataniei si de gara centrala, la 2 km de aeroportul Catania Fontanarossa.

Facilitati hotel: Hotelul dispune de un restaurant cu specific mediteranean, restaurant pentru mic dejun, sala de fitness, bar, piscina si terasa, parcare gratuita, 5 Sali de intalnire cu cea mai mare capabila sa gazduiasca 280 de persoane.

Facilitati camera: Hotelul dispune de 124 de camere repartizate pe 2 etaje. Moderne si confortabile, atat camerele standard cate si cele superioare au balcon privat (unele camera superioare au vedere la mare iar altele la gradina) si dispun de unitate de climatizare, telefon, TV satelit, WI-FI (contra cost), baie cu dus si uscator de par.

Tariful nu include taxele de statiune:
hotel 4* = 2,5 eur/persoana/zi
Taxele se vor achita de catre turist direct la receptia hotelului.

**********
SICILIA

Sicilia o insula fabuloasa si misterioasa, situata la intersectia unor variate influente si traditii prezinta obiective si atractii turistice care nu trebuie ratate.
Scriitorul german Goethe spunea ca asa vezi Italia fara sa vezi Sicilia esta ca si cum nu ai fi vazut Italia deloc, pentru ca Sicilia este cheia intregii taria.
Legat de istoria Romaniei la Palermo a trait ultimii ani ai vietii si a murit in exil revolutionarul Nicolae Balcescu.

SITUARE, ISTORIE, DESCRIERE
Sicilia este o insula italiana in Marea Mediterana, despartita de Peninsula Italica prin Stramtoarea Messina, avand 25.7 mii km2 si o inaltime maxima de 3323 m (vulcanul Etna, situat in Apeninii Sicilieni).
Sicilia dispune de un relief variat, avand de la campii litorale la munti inalti. Clima dominanta este mediteraneana in N, cu nuante semiaride in S si cu precipitatii neregulate. Cele mai raspandite culturi sunt cele de citrice, migdali, maslini si vita de vie (sunt renumite podgoriile din regiunea Marsala).
Cea mai mare insula din Marea Mediterana, aflata la intersectia dintre Africa si Europa a fost in trecut paradisul invadatorilor si al negustorilor. De-a lungul timpului insula i-a atras pe romani, cartaginezi, vandali, spanioli, bizantini, francezi si chiar pe englezi. Succesiunea tuturor acestor culturi a modelat fiecare aspect de la arta si arhitectura pana la dialecte si gastronomie: de la greci au ramas mostenire teatrele si templele, de la romani superbele mozaicuri, de la arabi stilul architectonic cu influente maure si o buna parte din gastronomia eclectica a Siciliei.

ATRACTII TURISTICE
TAORMINA
Taormina ofera o panorama superba asupra intinderii albastre a Marii Ionice si asupra unui versant al vulcanului Etna, fiind unul dintre cele mai frumoase peisaje siciliene. Orasul ofera vizitatorilor vestigii antice dar si plaje aurii, hoteluri de lux si restaurante selecte. Este cea mai cunoscuta statiune siciliana.
Principalul punct de atractie este teatrul grecesc, situat intr-o superba zona, ceea ce a facut ca scriitorul german Goethe sa considere ca aceasta amplasare este cea mai desavarsita aopera de arta a omului si a naturiia.

SIRACUZA
Siracuza a fost fondata de catre greci in anul 733 i.Hr., fiind in Antichitate si in Evul Mediu unul dintre cele mai puternice orase ale Europei.
Siracuza se afla in SE Siciliei, pe tarmul Marii Ionice, la 200 km SE de Palermo. Are numeroase vestigii, marturii ale unei istorii zbuciumate: teatrul grec, templul lui Apollo, ruinele amfiteatrului roman, catacombele crestine, numeroase catedrale si palate. Siracuza a fost intemeiata de colonistii greci din Corint, istoria medievala a orasului confundandu-se cu cea a insulei Sicilia. Astazi, se pot vizita: Muzeul Regional de Arheologie, catacombele di San Giovanni, Ortigia (inima vechii Siracuze), Domul a carui fatada baroca ascunde templul Atenei si vastul sit arheologic (Parco Arheologico).

PALERMO
Cel mai mare oras al insulei Sicilia este Palermo, port la golful cu acelasi nume al Marii Tireniene cu o populatie de peste 800.000 de locuitori, renumit centru turistic, balnear si cultural, avand o universitate din 1779, un Muzeu de Arheologie, numeroase biserici in stil gotic si bizantin. A fost fondat de fenicieni si stapanit succesiv de cartaginezi, de romani, de ostrogoti, de bizantini, de arabi si de normanzi, cucerit de francezi si de spanioli, ceea ce explica varietatea monumentelor si bogatia de stiluri. Unul dintre cele mai fascinante orase ale Italiei este in acelasi timp, un oras al paradoxurilor: de la monumente ce stau marturie gloriei de alta data pana la strazi supraaglomerate ni se ofera un contrast dramatic intre trecut si prezent.
Poate cel mai ciudat, mai atractiv si mai macabru loc din Palermo este locul unde se gasesc Catacombele Capucinilor unde mumiile sunt asezate in carlige in functie de rang: preoti, calugari, aristocrati, oameni de rand, toti invesmantati cu hainele cu care erau imbracati in momentul in care au murit.

ETNA
Etna este cel mai inalt vulcan activ din Europa, situat in NE Siciliei la o altitudine de 3323 m. Craterul principal are diametrul de 400 m, dar exista si 200 de conuri secundare. Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate (136 de eruptii in 6.000 de ani). Pana la 1200 m este acoperit cu vii si livezi, iar la 2943 m exista o statiune de observatie vulcanologica.
In trecut, marinarii credeau ca varful vizibil de la mare departare era cel mai inalt, arabii l-au numit amuntele muntilora.
Din punct de vedere geologic, Etna este un munte tanar format acum 60.000 de ani. Se cunosc in jur de 135 de eruptii minore si 90 de eruptii majore, dintre care cea din 1669 a durat 122 de zile. Pentru vizitare se organizeaza tururi cu ghid turistic care pornesc din Catania, Taormina, Nicolosi si alte orase.

MONREALE
Monreale este una dintre cele mai mari catedrale din Europa, un monument inchinat artei si arhitecturii arabe, normande si bizantine. Aceasta capodopera arhitecturala este cea mai de pret comoara a Siciliei in special prin mozaicurile ei.
Catedrala a fost fondata in 1172, in constructia sa fiind angajati arhitecti si decoratori francezi, islamici si bizantini. Un portal sculptat flancheaza usile de bronz ornate cu 42 de scene biblice. Interiorul catedralei este ornat cu foite de aur, dar cel mai impresionant este pavimentul mozaicat.
Curtea interioara are aproximativ 228 de coloane gemene si o incantatoare terasa cu gradina, oferind o priveliste de vis asupra orasului Palermo.

AGRIGENTO
In Agrigento se afla unele dintre cele mai frumoase exemplare ale arhitecturii clasice grecesti. Descris de Pindar ca cel mai frumos dintre orasele muritorilor, Agrigento forma una dintre cele mai importanta colonii grecesti din Sicilia. Astazi se pastreaza ruinele celor noua temple, cele mai desavarsite vestigii grecesti din afara Greciei.
Singurul templu care a scapat cutremurelor si vandalizarilor a fost Tempio di Concordia cel mai frumos templu din Sicilia si din Grecia Antica dupa templul lui Tezeu din Atena. In apropiere, pe Via Sacra se afla Templul Iinonei, Templul lui Hercule, Templul lui Jupiter.
La capatul aleii Via dei Templi se afla ruinele unui oras greco-roman si tot aici este muzeul Regional de Arheologie.

CUM AJUNGI?
In Sicilia se poate ajunge pe cale aeriana sau rutiera (cu autoturismul personal sau cu autocarul) fie direct, fie pana in sudul Italiei cu transfer.
Pentru vizitarea insulei se poate opta pentru excursii optionale organizate, inchirierea unui automobil sau se poate folosi serviciul de taximetrie (in orase).

DE CE SA MERGI?
Sicilia exercita o atractie irezistabila, avand in vedere un melanj de influente si traditii asupra carora si-au lasat amprenta dominatiile successive. O istorie furtunoasa si o mostenire culturala enorma fac din Sicilia un obiectiv turistic aobligatoriua.
Gastronomia, specific mediteraneana include paste si sosuri, peste si fructe de mare, fructe exotice (ananas, portocale, banana, smochine, pepene galben) si vinuri de cea mai buna calitate.
Exista numeroase posibilitati de cazare de la hoteluri de lux la vile chochete amplasate in spatii mirifice cu iesire la mare, oferind liniste si intimitate.
Cumparaturile ofera un evantai foarte larg: portelanuri si sticlarie, bijuterii, produse din piele, sapunuri si parfumuri.

MAFIA
Oricine a auzit de Mafia si o asociaza cu Sicilia. Termenul are mai multe sensuri: protectie, abilitate, siguranta. Punctul comun al istoriei Mafiei (bazele au fost probabil puse in secolul al XII-lea) este conflictul intre sicilieni si autoritati. Acolo unde autoritatile erau inexistente sau desconsiderate, prapastia a fost umpluta de arbitri locali, considerati oamenii cei mai respectati, care au devenit o clasa sociala separata care activa dupa coduri distincte de conduita si onoare cunoscuta prin violenta si dorinta de razbunare. In ciuda unor succese ocazionale repurtate de justitie, Mafia si-a intins tentaculele in majoritatea institutiilor, banii fiind spalati in afaceri, investitii, trafic de stupefiante sau contrabanda cu arme, ceea ce a facut ca italienii sa o numeasca ala piovraa (caracatita).
Bazandu-se pe coruptia aparatului politico-administrativ si juridic, organizatia a inspirat subiectele unor romane (aNasula), filme (aClanul Sicilienilora) sau seriale (aLa Piovaraa).

DIVERTISMENT, FESTIVALURI, SPECTACOLE
Exista numeroase festivaluri, ceremonii, targuri si evenimente locale fascinante si pline de culoare. Majoritatea sunt manifestari de mici dimensiuni tinute in cinstea unui sfant, eveniment istoric sau sarbatori religioase unde sunt promovate traditiile locale precum si mancarea, bautura si produsele artizanale.


CONDITII DE REZERVARE

OFERTA EARLY BOOKING:

TERMENE DE PLATA EARLY BOOKING:

- 30% din pretul pachetului turistic - la inscriere;

- 20% din pretul pachetului turistic - la termenul limita 31.03.2022.

- 50% din pretul pachetului turistic - cu minim 30 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII GENERALE DE ANULARE / PENALIZARE

EARLY BOOKING:

- 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul confirmarii rezervarii;

- 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face pana 31.03.2022.

- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol impune conditii speciale de anulare.

NOTIFICARI SUPLIMENTARE:

- Nerespectarea conditiilor de plata aplicate rezervarilor tip EB conduce la modificarea pretului pachetului conform ofertei standard.

- Orice modificare reprezinta anularea rezervarii cu penalizari si refacerea acesteia la pretul si conditiile din momentul reinscrierii;

OFERTA STANDARD

TERMENE DE PLATA OFERTA STANDARD:

- 30% din pretul pachetului turistic - la inscriere;

- 70% din pretul pachetului turistic - cu minim 30 zile inaintea plecarii;

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Agentia Organizatoare isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII GENERALE DE ANULARE / PENALIZARI OFERTA STANDARD:

- 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile - 60 zile inaintea plecarii;

- 60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;

- 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

Aceste conditii sunt standard si se pot modifica in cazul in care furnizorul de servicii la sol impune conditii speciale de anulare.

NOTIFICARI SUPLIMENTARE:

- Orice modificare de nume sau tip de camera efectuata dupa inscriere dar inainte de emiterea documentelor de

calatorie se va confirma sau infirma in functie de conditiile prestatorului si va fi supusa platii unei taxe de modificare de 10 euro/camera.

- Schimbarea perioadei, a hotelului sau a destinatiei este considerata anulare (cu penalizarile aferente) si refacerea rezervarii in noile conditii de comercializare si de pret.

Atat ofertele EARLY BOOKING cat si STANDARD

100 % penalizare:

- in cazul anularii rezervarii cu mai putin de 31 zile inainte de data plecarii;

- in cazul in care calatorul nu se prezinta la program;

- in cazul in care calatorul nu este lasat sa treaca una din frontierele de pe traseul excursiei, din motive care sunt legate exclusiv de persoana sa saudin motive care nu pot fi imputate Agentiei;

- in cazul in care calatorul nu respecta conditiile generale ale Agentiei, prezinta acte incomplete sau false, nu are pasaport sau nu achita integralexcursia in termenele stipulate;

Aceste penalizari se aplica la pretul pachetului de calatorie.

Toate sumele mentionate mai sus se vor retine de catre Agentie din avansul sau pretul total al pachetului de servicii de calatorie achitat de calator, fara a fi necesara interventia instantelor de judecata.

Aceste conditii de plata si penalizari sunt general valabile.

Ofertele speciale pot avea conditii de plata si retragere specifice. Aceste conditii speciale sunt communicate odata cu oferta si fac parte integrala din contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice.

Calatorii pot transfera pachetul de servicii de calatorie unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unorcosturi suplimentare (taxa modificare nume, taxa anulare,etc).

Numarul minim de persoane necesar pentru realizarea programului:

- Insula Ischia - nu exista numar minim de persoane;

Incetarea contractului privind pachetul de servicii de calatorie si dreptul de retragere inainte de inceperea executarii pachetului.

Calatorul poate inceta contractul privind pachetul de servicii de calatorie in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in carecalatorul inceteaza contractul privind pachetul de servicii de calatorie, acesta poate fi obligat sa plateasca agentiei de turism organizatoare openalitate de incetare adecvata si justificabila.
In contractul privind pachetul de servicii de calatorie pot fi prevazute penalitati de incetare standardizate rezonabile, in functie de momentul incetariicontractului inainte de inceperea executarii pachetului, precum si de economiile de costuri si de veniturile prevazute, generate de executareaalternativa a serviciilor de calatorie. In absenta unor penalitati de incetare standardizate, valoarea penalitatii de incetare corespunde pretuluipachetului, din care se scad economiile de costuri si veniturile generate de executarea alternativa a serviciilor de calatorie. La cererea calatorului, agentia de turism organizatoare prezinta o justificare pentru cuantumul penalitatilor de incetare.

SERVICII INCLUSE IN PACHETELE DE SERVICII TURISTICE:

- transport cu avionul;

- 1 bagaj de cabina mic de max. 10 kg - zbor compania Wizz Air - sa se incadreze in dimensiunile 40cm x30cm x 20cm

sau

- 1 bagaj de cabina mic de max. 10 kg sa se incadreze in dimensiunile 40cm x30cm x 20cm + Bagaj cala 23 kg sa se incadreze in dimensiunile 100cm x 80cm x 30cm, zbor compania Wizz Air;

- 7 nopti cazare si masa conform ofertei;

- transferuri aeroport - hotel - aeroport (inclusiv ferry boat unde este cazul);

- asistenta turistica pentru Insula Ischia este in limba romana pe toata perioada sejurului.

- taxele de aeroport si catering (se pot modifica).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii ofertei, respectiv luna, anul. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu pana la 7 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea acestora.

NU SUNT INCLUSE IN PACHETELE DE SERVICII TURISTICE:

- asigurarea medicala de calatorie (optionala, recomandata);

- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

- excursiile optionale;

- 1 bagaj de cabina mic de max. 10 kg sa se incadreze in dimensiunile 55cm x 40cm x 20cm.

OBSERVATII:

- DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;

- ACESTE PROGRAME NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE;

INFORMATII UTILE INAINTE DE CALATORIE:

Taxa turistica locala se va achita de catre turisti in numerar, la sosirea in unitatea de cazare. Taxa de sejur este diferentiata in functie de clasificarea unitatilor de cazare.

Tariful nu include taxele de statiune:
De la 1 ianuarie pana la 31 martie si de la 1 noiembrie pana la 31 decembrie:
hotel 3* = 1 eur/persoana/zi
hotel 4* = 1,5 eur/persoana/zi
hotel 5* = 2 eur/persoana/zi

De la 1 aprilie pana la 31 octombrie:
hotel 3* = 2 eur/persoana/zi
hotel 4* = 3 eur/persoana/zi
hotel 5* = 4 eur/persoana/zi

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei

INFORMATII LEGATE DE DOCUMENTELE DE CALATORIE SI VIZE

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Italia.

Intrarea in Italia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia din Italia, va recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile grecesti:

- Ambasada Italiei din Bucuresti (https://ambbucarest.esteri.it/ambasciata_bucarest/it/)

- In cazul pierderii/furtului documentelor de calatorie cetatenii romani pot contacta:

- Ambasada Romaniei din Roma - Sectia Consulara: Telefon Phone: +39 06 8352 3344 sau Phone: +39 06 808 4529


Numere de telefon de urgenta ale autoritatilor publice din Italia:

- 112 - Numar general de urgenta

- 112 - Politia italiana

- 118 - Asistenta medicala de urgenta

- 115 - Pompierii

- 113 - Politia rutiera

FORMALITATI LEGATE DE SANATATE

Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie in Italia.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Daca va imbolnaviti sau aveti un accident pe durata unei sederi temporare intr-un stat membru UE, formularul E112 sau Cardul european de asigurari sociale de sanatate va va da acces la ingrijirile medicale necesare.

Acest Card va va permite sa primiti asistenta medicala necesara in timpul sederii dumneavoastra temporare in orice tara a Uniunii Europene.

Mai multe detalii gasiti la adresele: www.cnas.ro si www.ceass.ro.

Este bine ca asigurarea medicala suplimentara sa fie valabila in toate tarile. In baza unei asemenea asigurari, facultative, aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

Asigurarea de viata s-a dovedit benefica pentru familiile celor decedati in urma unor accidente sau din motive de boala.

In Uniunea Europeana nu aveti nevoie de vaccinari speciale.

- ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii ferme si a incasarii unui avans;

- procentele de early-booking precum si tarifele standard pot suferi modificari in orice moment (in sensul majorarii sau micsorarii acestora) si sunt decise de hotelieri; va rugam ca la momentul inscrierii sa reverificati valabilitatea ofertei si a pretului;

- pentru infanti (0 - 1,99 ani) nu se achita taxe de aeroport iar acestia nu beneficiaza de loc in avion; pentru patut, hotelul poate solicita achitarea unui supliment;

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;

- descrierile hotelurilor cuprinse in oferta sunt valabile la data intocmirii ofertei; in consecinta, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele neconcordante in privinta facilitatilor hotelului sau ale camerei; pentru acuratetea informatiei, se va consulta site-ul hotelului, mentionat in oferta

- pentru masa in regim All Inclusive, conceptul este specific fiecarui hotel si poate fi furnizat la cerere; (atentie! Pensiune Completa nu inseamna All Inclusive)

- transferul inclus in pretul pachetului este un transfer de grup, ceea ce inseamna ca mijlocul de transport care va efectua transferurile va face opriri la mai multe hoteluri; turistii care doresc transfer privat pot solicita acest serviciu contra cost, iar confirmarea se va face in masura disponibilitatilor de la momentul rezervarii ferme;

- conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-I insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;

- persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;

- tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie; acesta poate solicita sprijinul asistentului local in vederea remedierii problemelor;

- hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;

- pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;

- in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani numerar (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;

- in situatia de suprarezervare (overbooking) a unui hotel, determinata de activitatea hotelierilor, inainte sau dupa inceperea calatoriei, Agentia va oferi varianta de hotel in aceeasi zona sau intr-o zona apropiata, la aceeasi categorie sau de o categorie superioara fara sa modifice pretul;

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;

- agentia nu este raspunzatoare pentru modificarile orarului de zbor sau pentru intarzieri, acestea fiind in responsabilitatea companiei aeriene si a autoritatilor aeroportuare;

- in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale sau aceasta se anuleaza, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemite.

Informatii generale despre ITALIA:

Italia - Republica Italiana este un stat peninsular din sudul Europei, care se se invecineaza la Nord Vest cu Franta, Austria si Elvetia la Nord si Slovenia la Nord Est.

De Italia apartin si cateva insule din Marea Mediterana, impartita in Tireniana, Adriatica si Ionica. Cele mai mari si cunoscute dintre acestea sunt Sicilia si Sardinia.
Tot Italia include si enclavele San Marino si Vatican si mai detine una in Elvetia numita Campione d Italia.

Limba oficiala este italiana, o limba de origine latina.

Are o suprafata de 301.336 de km si ocupa locul 72 in lume din punct de vedere teritorial.

Tara este impartita in 20 de regiuni. Cel mai mare oras al Italiei este Roma, care este capitala regiunii Lazio si a statului. Din punct de vedere al densitatii populatiei urmeaza orasele: Milano, capitala regiunii Lombardia si Napoli, capitala regiunii Campania.

Relieful este unul variat, de unde deriva si potentialul turistic urias de care dispune aceasta tara. Fiind o peninsula, putem spune ca Italia este inconjurata de fasii interminabile de litoral spre Marile Adriatica, Ionica si Tireniana.

Italia este foarte renumita pentru vulcanii sai: in Sicilia, unul active a Etna si unul in apropiere de Napoli, adormit - Vezuviu.

Tibrul este raul care strabate Roma, Pad formeaza celebra laguna Pad-Venetia, Arno strabate Toscana si Adige trece prin Verona. Cel mai mare lac este Lacul Garda de langa Verona.

Centrul peninsulei este strabatut de Muntii Apenini, care la Est se unesc cu Alpii, formand marele arc muntos, din care fac parte si celebrii Dolomiti, care inchid Italia in partea de nord.
Cel mai inalt varf al Italiei este Mont Blanc (Monte Bianco) aflat la granita cu Franta, 4,807m, de altfel si cel mai inalt varf din Europa de Vest.

Italia este recunoscuta pentru aria sa culturala foarte complexa, de care s-a ocupat din cele mai vechi timpuri. Este locul in care s-a nascut Renasterea.

Italia este tara cu cele mai multe locuri incluse in Patrimoniul Mondial al UNESCO.
Cu toate ca Biserica Catolica nu mai este oficial religie de stat, cea mai mare parte a tarii impartaseste credinta romano-catolica.

Bucataria italiana traditionala include pizza si pastele, iar dintre bauturile populare amintim faimosul lichior Limoncello si excelentul vin Brunello di Montalcino, din zona Toscana, care e renumita pentru o gama intreaga de vinuri celebre.

Sportul principal este fotbalul, iar Italia a castigat de mai multe ori Cupa Mondiala, campionatul intern fiind unul dintre cele mai puternice din lume.

Italia atrage si datorita numeroaselor case de moda, Milano fiind orasul numit in repetate randuri, capitala mondiala a modei, iar italienii sunt recunoscuti printre cei mai eleganti si sarmanti dintre europeni.

Dolce far niente este expresia cea mai cunoscuta cand vine vorba despre Italia, dar mai mult decat o expresie, ea defineste o atitudine a oamenilor in ceea ce priveste relaxarea nationala.
Bella Italia este cunoscuta pentru ideea bucuriei de a trai si pentru viata frumoasa si relaxanta pe care oamenii incearca sa o traiasca, subliniata prin termenul des intalnit, la dolce vita.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.